Welkom op de website van Berry van Peer

Biografie

Biografie Berry van Peer

Hieronder kunt u mijn biografie lezen, zodat u een beetje een gedachte krijgt van wie ik ben en waarom ik ben gaan darten.

Ik ben met darts begonnen toen ik 7 jaar was, ik begon ermee omdat mijn ouders het al jaren speelden en mijn broer deed het ook al dus dan kom je er automatisch mee in aanraking. Natuurlijk speel je als je 7 jaar oud bent nog helemaal niet serieus want je kunt nauwelijks een pijl in het vak krijgen waar je hem wilt. Hierdoor dacht ik ook: ik vind het wel leuk, des te ouder ik word des te beter ik word? Toen ik 13 jaar werd vertelde mijn broer tegen me….. je moet eens wat serieuzer gaan gooien dan word je snel een stuk beter. Dus dat deed ik, ik ging meer trainen en speelde soms een toernooitje… soms kwam ik in de finale en soms won ik wel eens maar nog steeds was ik niet zo goed aan het spelen. Dus op een dag vroeg mijn broer zullen we een keer een koppel-toernooi gaan spelen? “Natuurlijk” zei ik ,hierdoor gingen wij naar een toernooi in de buurt. Ik had eigenlijk nog nooit zo’n toernooi gespeeld maar we werden gelijk 2e ! daar was ik natuurlijk heel blij mee en wilde het wel vaker gaan doen op toernooien als deze. Een aantal weken later hadden we een toernooi gewonnen en zo begon mijn ‘serieuze dart-carrière’.

Een jaar later kwam ik voor het eerst op een internationaal toernooi waar ik natuurlijk niemand kende. Hier bereikte ik gelijk al de kwartfinale waar ik natuurlijk heel blij mee was omdat het mijn 1e internationaal toernooi was. Weken later kocht ik dan mijn eerste set pijlen waar ik 2,5 jaar lang mee speelde en in die 2,5 jaar ben ik héél veel gegroeid in de sport mede dankzij de NDB-ranking kon ik beter worden en haalde ik uiteindelijk het Nederlands team! Natuurlijk heel blij met die plek in het Nederlands team en met deze plek kon ik naar het EK in Hongarije waar ik met teamgenoten: Colin Roelofs, Kevin Doets en Quin Wester goud heb gehaald op het Team-event. In mijn ogen was het een fantastische ervaring natuurlijk om voor het Nederlands team uit te komen. In dit zelfde jaar heb ik veel internationale toernooien gespeeld en heb ik mede dankzij een internationale winst op de Next Talent of Darts een 5e plek op de wereld ranking gehaald. Tijdens dat toernooi kreeg ik ook een wildcard voor de Zuiderduin Masters 2013 en was mijn 1e TV-toernooi een feit. Hierdoor werd ik gemotiveerd en ging ik natuurlijk heel veel trainen voor dat toernooi waar ik uiteindelijk mede dankzij overwinningen op: Kevin Doets (4-3) en winst op Winmau World master: Shaun Lovett (4-3), een finale plaats heb gehaald. In deze finale was mijn tegenstander een hele goede vriend van me: Colin Roelofs (de nummer 1 van de wereld), ik kwam in de 1e set met 0-2 achter en vocht dit terug tot 2-2 maar in de laatste leg van die 1e set was ik een beetje slordig en verloor deze dus met 3-2. De 1e set voor Colin was dus een feit en we gingen beide beter spelen in de 2e set maar ondanks beter spel werd dat helaas een 0-3 voor Colin en dus werd hij dankzij winst de kampioen van de Zuiderduin Masters. Met mijn 2e plaats was ik natuurlijk heel blij en natuurlijk een ervaring rijker.

In 2014 ben ik met ervaring natuurlijk al een stuk verder. Dit jaar heb ik de Dutch Open gespeeld waar ik helaas in de 2e ronde eruit lag ondanks een sterke partij door beide spelers (ikzelf & Bryan Coenderaerts met 2-3). Dit jaar wil ik graag weer in de Nederlandse selectie proberen te komen en proberen een plaats op het Europees kampioenschap (Europe Cup Youth 2014) te bemachtigen omdat dit mijn laatste kans is qua leeftijd zal ik er alles aan proberen te doen natuurlijk. Mijn andere doel is om dit seizoen er veel beter voor te staan op de wereldranglijst van de WDF (World Darts Federation) bijvoorbeeld een top 5 plek of beter.


In 2015 heb ik mijn eerste NDB ranking gewonnen en ben ik geplaatst voor het Nederlands Team Softtip.


Tot dusver mijn biografie die verder aangevuld gaat worden in de categorie Nieuws !


Bedankt voor het lezen en tot ziens !

 

Berry